Font de l'Arumí

Inici / Les Fonts / Font de l’Arumí

T'agrada?

Geolocalització

Galeria

Font de l’Arumí

Font aïllada situada al marge de ponent del camí, en una zona boscosa disposada en desnivell, damunt de l’Arumí.

Està formada per una mina de planta rectangular que s’endinsa talús endins. Presenta les parets bastides amb maons, la llera de roca natural de la zona i una coberta plana formada amb lloses rectangulars de pedra.

L’obertura és d’arc escarser i està bastida amb quatre filades de maons. En aquesta llinda es conserven les restes d’un antic plafó rectangular, bastit amb un revestiment arrebossat de morter que portava una inscripció actualment esborrada. Davant de l’entrada hi ha un canal excavat al sòl del bosc, que marxa en direcció a la casa de ca l’Arumí.

Aquesta font era utilitzada pels estandants del mas de l’Arumí per obtenir aigua. Temps enrera hi havia un tub que transportava l’aigua de la mina a la casa, a través del canal excavat al sòl. Segons la bibliografia consultada, la font de l’Arumí estava situada al costat de la font del Masdencoll, ubicada damunt de la bassa del Masdencoll i actualment clausurada pels seus propietaris.

Aquesta font també anomenada Font les Bassetes.

Text extret de : patrimonicultural.diba.cat

 

Si tens una foto d'aquests llocs que t'encanta compartir, o bé una foto antiga que vulguis que coneguem, o fins i tot una història que expliqui alguna anècdota interessant, no dubtis a enviar-nos-ho a info@folgueroles.com. Estarem encantats de compartir-ho amb la resta de la comunitat i fer que la nostra web sigui una plataforma participativa. Esperem rebre les teves aportacions!