Font del Molí

Inici / Les Fonts / Font del Molí

T'agrada?

Geolocalització

Galeria

Font del Molí

Font aïllada situada en un dels marges que formen els camps i els horts de la Sala, arrecerada sota d’un gros pi i envoltada de vegetació. S’hi accedeix per un estret corriol que neix al sender SL-C 122 i travessa els horts. Està formada per un mur horitzontal encastat en un talús del terreny, bastit amb pedra sense treballar de diverses mides disposada en filades. Presenta dos brocs metàl·lics per on brolla l’aigua, disposats a dos nivells i encastats en una llosa de pedra plana integrada al mur. S’observen diversos arranjaments efectuats amb morter, un d’ells gravat amb l’any 1994. L’aigua cau a l’interior d’una pica rectangular excavada al sòl rocós de la zona. Al seu costat, i adossat al mur, hi ha un petit banc bastit amb lloses de pedra. En l’actualitat, la font està connectada a la xarxa pública.

La font del Molí forma part de les hortes de la Sala, que en l’actualitat ocupen el marge dret del torrent de Folgueroles, des de la capçalera del Pantà fins a l’alçada de la masia de la Sala. Aquesta font ja era coneguda a l’edat mitjana i rep el nom del Molí pel fet d’estar molt a prop d’un antic molí fariner que era propietat del mas la Sala i que actualment ha desaparegut (de fet, al segle XVIII ja estava en runes). Pel que fa a les hortes, i més concretament a la denominada Horta del Molí, cal dir que estava situada a tocar del torrent, on hi havia les restes del molí i que fou parcel·lada per arrendar durant el primer terç del segle XVIII.

L’aigua de la font era molt apreciada per a l’aparell digestiu i era freqüentada tant per la gent del poble com per la resta de la comarca.

 

Si tens una foto d'aquests llocs que t'encanta compartir, o bé una foto antiga que vulguis que coneguem, o fins i tot una història que expliqui alguna anècdota interessant, no dubtis a enviar-nos-ho a info@folgueroles.com. Estarem encantats de compartir-ho amb la resta de la comunitat i fer que la nostra web sigui una plataforma participativa. Esperem rebre les teves aportacions!