Font del Rector

Inici / Les Fonts / Font del Rector

T'agrada?

Geolocalització

Galeria

Font del Rector

Font urbana soterrada dins de la rotonda enjardinada d’accés al nucli urbà. Presenta una planta en forma de “T” i s’hi accedeix mitjançant tres trams d’escales bastides amb grans lloses de pedra. La font pròpiament dita està delimitada per tres murs bastits amb pedra sense treballar de diverses mides disposada regularment. Compta amb un broc metàl·lic força gruixut, d’on raja l’aigua eventualment, i una moderna aixeta de botó connectada a la xarxa pública. L’aigua cau a l’interior d’un registre rectangular de pedra,que està connectat a un desaigüe quadrat lateral. La font està ombrejada per uns grans avets i, al seu costat, hi ha una taula rectangular de grans dimensions amb bancs de pedra.

Segons la bibliografia consultada, l’any 1863, set veïns de Folgaroles es van oferir per fer les obres que fossin necessàries en aquesta font. Tot i això, altres informacions ens indiquen que la font està datada l’any 1904 i, a prop seu, hi havia un safareig que fou inaugurat l’any 1949 i desmantellat durant la dècada dels anys 90.

 

Si tens una foto d'aquests llocs que t'encanta compartir, o bé una foto antiga que vulguis que coneguem, o fins i tot una història que expliqui alguna anècdota interessant, no dubtis a enviar-nos-ho a info@folgueroles.com. Estarem encantats de compartir-ho amb la resta de la comunitat i fer que la nostra web sigui una plataforma participativa. Esperem rebre les teves aportacions!