Font Pla de la Damunt

Inici / Les Fonts / Font Pla de la Damunt

T'agrada?

Geolocalització

Galeria

Font Pla de la Damunt

Font aïllada situada al bell mig del pla de la Damunt, davant de la façana principal de l’ermita, sota d’un roure i coberta d’heura.

Està formada per un mur de planta semicircular, bastit amb pedra sense treballar de diverses mides disposada regularment i assentat damunt d’una plataforma de pedra. Presenta una placa rectangular de pedra delimitada amb dues lloses planes i gravada amb un dels versos del poema L’Arpa, obra del poeta folguerolenc Jacint Verdaguer:

 

 “DAMUNT DEL MEU POBLET HI HA UNA CAPELLA 
D’UNA ROUREDA SECULAR VOLTADA
ÉS SON ALTAR EL TRONO D’UNA VERGE
D’AQUELLA RODALIA SOBIRANA…

“L’ARPA”
JACINT VERDAGUER”.

 

L’aigua emana d’una aixeta de botó metàl·lica encastada al mur i cau a l’interior d’una pica rectangular inserida en un petit muret semicircular bastit en pedra. Aquest mur compta amb dos petits seients situats als laterals i està rematat amb lloses de pedra planes. L’aigua de la font procedeix de la xarxa pública. 

Narració:

En aquesta font sempre hi trobaves un got, que qui volia veure l’utilitzava, el rentava i el deixava boca terrosa en el llindar on hi ha el poema, amb el temps la gent es dedicaven a trencar el got i ja cap veí ja no el canviàvem .  Ara amb la pandèmia ja no seria gaire prudent.

 

Si tens una foto d'aquests llocs que t'encanta compartir, o bé una foto antiga que vulguis que coneguem, o fins i tot una història que expliqui alguna anècdota interessant, no dubtis a enviar-nos-ho a info@folgueroles.com. Estarem encantats de compartir-ho amb la resta de la comunitat i fer que la nostra web sigui una plataforma participativa. Esperem rebre les teves aportacions!