Edifici Jufré

Inici / Llocs d’interès / Edifici Jufré

T'agrada?

Geolocalització

Galeria

Edifici Jufré

 

El singular i original edifici, obra de Josep Jufré de Construccions Jufré, defuig de línies rectes i s’inspira en les formes orgàniques i món màgic de Gaudí.
L’edifici es projecta per una doble façana, l’exterior decorativa, que sorprèn per la singularitat de les obertures, de geometria variable, i per una vegetació arquitectònica que juga a entrar i sortir per finestres i balcons; i la interior, amb tancaments de vidre tècnic que aporten aïllament i eficiència energètica.
L’edifici està partit per una espectacular i imponent “Cascada de Vidre” que embolica l’obra des de la coberta fins als laterals, on es projecta la distribució de totes les plantes

Entremig de les dues pells constructives, apareixen capritxosos racons, balcons, coves… presidides per tres grans columnes en forma d’arbre que donen la benvinguda fins al “cim”.
L’exterior es folrarà amb cinc milions de peces de gressite de marbre natural, i l’interior combinarà pedra i maó manual.

1.200 metres quadrats de superfície, projectats en espectaculars apartaments, un local comercial i aparcaments en la part del soterrani. Una magistral obra de Construccions Jufré que perdurarà en el temps i en la memòria de tots els ciutadans.
L’obra queda magistralment coronada per una gran terrassa en la part superior, que s’hi accedeix gràcies a una petita escala que serpenteja l’exterior de l’última planta, com si es tractés d’un congost que finalitza en l’alt del cim, des on es contemplen les muntanyes i impressionants vistes.

Si tens una foto d'aquests llocs que t'encanta compartir, o bé una foto antiga que vulguis que coneguem, o fins i tot una història que expliqui alguna anècdota interessant, no dubtis a enviar-nos-ho a info@folgueroles.com. Estarem encantats de compartir-ho amb la resta de la comunitat i fer que la nostra web sigui una plataforma participativa. Esperem rebre les teves aportacions!