Pedró de la Roca

Inici / Llocs d’interès / Pedró de la Roca

T'agrada?

Geolocalització

Galeria

Pedró de la Roca

Pedró situat a l’extrem de llevant de la urbanització de la Roca, a la part més elevada de la mateixa, en una parcel·la emboscada. Està format per una petita creu llatina de ferro pintada de color negre i assentada damunt d’una taula rectangular de pedra. Al mateix temps, la taula està sostinguda per un pilar de pedra també. 

Segons consta a la Consueta de Folgueroles datada a finals del segle XVII, passada la Pasqua es celebraven les misses dites “dels set goigs” i es feia una processó fins al pedró, on es feia la benedicció del terme. De la mateixa manera, el Dilluns de les lletanies es celebrava una processó a l’ermita de la Mare de Déu de la Damunt. Després de celebrar la missa, la processó s’adreçava al “Puig d’en Roca” i, arribant al pedró, es feia la benedicció del terme.

Si tens una foto d'aquests llocs que t'encanta compartir, o bé una foto antiga que vulguis que coneguem, o fins i tot una història que expliqui alguna anècdota interessant, no dubtis a enviar-nos-ho a info@folgueroles.com. Estarem encantats de compartir-ho amb la resta de la comunitat i fer que la nostra web sigui una plataforma participativa. Esperem rebre les teves aportacions!