Jaciment del Turó de les Mentides

Like: 136 Gràcies per votar!

Aquest turó, situat prop del sepulcre megalític de Puigseslloses, fou excavat per J.Gudiol i la "colla de Gurb" als voltants de l'any 1920. Hi localitzaren un sepulcre format per lloses primes de planta rectangular (1,76 x 0,49 m) orientat de llevant a ponent.

Segons els seus excavadors, a l'interior es tovaren restes humanes en forma desordenada que tenien, però, la part de les cames ben posades, fet que els va permetre de suposar la ubicació del crani en el costat de ponent. A l'exterior, tocant, a les lloses, apareixen materials, aquests estaven col·locats de forma desordenada, fet que, amb la disposició dels ossos a l'interior de la  sepultura, va permetre la  suposició d'una violació anterior per part de "cercadors de tresors".

Les restes que es troben al sepulcre del Turó de les Mentides es conserven al Museu Episcopal de Vic. Les conformen diferents  fragments de ceràmica amb un conjunt de 7 plats/tapadores, així com uns  125 fragments de ceràmica diversos a mà.  Amb la mateixa procedència hi  ha un petit lot de 18 fragments de ceràmica a torn de època més tardana. J. Gudiol parla també d'una  petita mola plana de pedra arenisca que no  hem pogut localitzar.


Comparteix:


Si tens una foto d'aquests llocs que t'encanta compartir, o bé una foto antiga que vulguis que coneguem, o fins i tot una història que expliqui alguna anècdota interessant, no dubtis a enviar-nos-ho a info@folgueroles.com. Estarem encantats de compartir-ho amb la resta de la comunitat i fer que la nostra web sigui una plataforma participativa.
Esperem rebre les teves aportacions!