Llocs d'interès del Poble

Llocs d’interès de Folgueroles

Descobreix la riquesa històrica i geogràfica del municipi de Folgueroles, que ofereix una varietat de llocs d’interès per als visitants. Des de monuments i jaciments arqueològics fins a racons amb encant i història, Folgueroles captiva amb la seva autenticitat i bellesa natural.

Monuments i Jaciments Històrics: Folgueroles preserva empremtes humanes que es remunten al període calcolític o eneolític, com evidencien els vestigis del dolmen de Puigseslloses al turó de St. Jordi. A més, el Casol de Puigcastellet, un poblat fortificat que data del segle III aC., ofereix una fascinant visió del passat ausetà, un poble ibèric que va habitar aquestes terres.

Església de Sta. Maria i Poble Antic: El terme municipal va ser repoblat durant l’alta edat mitjana al voltant de l’església de Sta. Maria, documentada des del 967. La formació del nucli del poble va tenir lloc al segle XVI dins de la segrera, amb el desenvolupament dels barris de la Ricardera i el carrer de la Font al segle XVIII.

Mossèn Cinto Verdaguer: Folgueroles té l’honor de ser el poble nadiu de Mossèn Cinto Verdaguer, poeta i figura destacada del catalanisme. La seva empremta es troba per tot arreu del poble, des de làpides amb fragments de poesies fins a monuments com el pedró i la casa-museu. El jardí del poeta, situat a la Damunt, ofereix un espai tranquil on connectar amb la seva obra.

Llocs Temàtics: Explora altres aspectes interessants de Folgueroles, com “Les Fonts de Folgueroles,” amb més de 40 fonts que reflecteixen la riquesa hidrològica del municipi. Coneix les principals masies a través de l’apartat “Les Masies,” que honora la pagesia i la història relacionada. Descobreix la tradició de picapedrers a través de “Les Pedreres de Folgueroles,” que destaca les pedreres passades i algunes que encara existeixen, mostrant la importància d’aquest ofici en la comarca.