Dolmen del pla del Bronze o del Camell

Inici / Llocs d’interès / Dolmen del pla del Bronze o del Camell

T'agrada?

Geolocalització

Galeria

Dolmen del pla del Bronze o del Camell

El dolmen del Camell, és una formació de roca que es troba al Pla del Bronze.

Són restes d’un conjunt megalític format per set lloses de pedra de mida mitjana i gran, dues de les quals (les de majors dimensions) es conserven disposades en posició vertical. Es tracta d’una gran llosa clavada al sól i amb una forma peculiar, marcada per un apèndix superior que destaca en alçada, i una altra llosa que es troba recolzada en aquesta i disposada transversalment. La resta de lloses es troben escampades pel seu voltant. Per les evidències conservades, aquest conjunt es podria correspondre amb la tipologia de cista megalítica. L’absència de troballes en els sediments excavats va impedir determinar la funcionalitat i la cronologia del jaciment.

La troballa d’aquest conjunt megalític va ser casual i afavorida pels treballs de desforestació associats a l’adequació dels tallafocs de la línia d’Alta Tensió MAT. El conjunt fou identificat pel dr. Walter Cruells i fou objecte d’una intervenció arqueològica i d’estudi l’estiu de l’any 2014, per part del Departament de Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’objectiu d’aquesta intervenció era identificar la possible presència d’un monument megalític mitjançant la neteja, documentació i excavació del sediment, seguint sempre la metodologia arqueològica.

Text extret de : patrimonicultural.diba.cat

Si tens una foto d'aquests llocs que t'encanta compartir, o bé una foto antiga que vulguis que coneguem, o fins i tot una història que expliqui alguna anècdota interessant, no dubtis a enviar-nos-ho a info@folgueroles.com. Estarem encantats de compartir-ho amb la resta de la comunitat i fer que la nostra web sigui una plataforma participativa. Esperem rebre les teves aportacions!