Font de l´Ariet

Inici / Les Fonts / Font de l´Ariet

T'agrada?

Geolocalització

Galeria

Font de l´Ariet

 

Font aïllada situada a la riba de llevant del torrent, un xic més avall de la font de l’Amat , sota la masia del Tamborí Nou, davant del gran mur de pedra que delimitava les hortes del Gelabert i que està situat a l’altra riba del torrent.

Es tracta d’una petita caseta de captació d’aigua de planta rectangular, amb la coberta de dues vessants de maons plans i el carener ornamentat amb teula àrab. La construcció està força malmesa i bastida amb totxo i pedra sense treballar, amb una gran obertura rectangular sense tancament. A l’interior es conserva un tub metàl·lic encastat al parament.
Més que una font és un dipòsit de captació d’aigua de les masies del voltant. També hi ha qui en diu la font del Gelabert.

 

Si tens una foto d'aquests llocs que t'encanta compartir, o bé una foto antiga que vulguis que coneguem, o fins i tot una història que expliqui alguna anècdota interessant, no dubtis a enviar-nos-ho a info@folgueroles.com. Estarem encantats de compartir-ho amb la resta de la comunitat i fer que la nostra web sigui una plataforma participativa. Esperem rebre les teves aportacions!