Monument a l´Atlàntida

Inici / Llocs d’interès / Monument a l´Atlàntida

T'agrada?

Geolocalització

Galeria

Monument a l´Atlàntida

Lluir se veia una perla al bell pregon de la mar; molts pecadors per haver-la de cap s’hi deixen anar. Un de jove, de l’onada trau la flor dels somnis seus, mes al dar-la a sa estimada cau sense vida a sos peus. Per tu, oh pàtria!, dintre l’ona vaig altra perla a collir: del viure, ¿què se me’n dóna si te la puc oferir?

Jacint Verdaguer

 

Aquest monument, que es troba a l’entrada de Folgueroles, fou erigit l’any 1977 en commemoració del centenari del poema L’Atlàntida.És de pedra de l’Arumí i obra de l’escultor Jordi Pallàs, de Sant Julià de Vilatorta. Representa escenes de la lluita del atlans durant l’enfonsament del continent en les aigües de l’oceà. És de forma oval i insinua el relleu d’una nau i el cos corpulent de dos atlants. Té gravat el primer vers de la Introducció del poema:

Vora la mar de Lusitània un dia.

Si tens una foto d'aquests llocs que t'encanta compartir, o bé una foto antiga que vulguis que coneguem, o fins i tot una història que expliqui alguna anècdota interessant, no dubtis a enviar-nos-ho a info@folgueroles.com. Estarem encantats de compartir-ho amb la resta de la comunitat i fer que la nostra web sigui una plataforma participativa. Esperem rebre les teves aportacions!