Font de la Sala

Inici / Les Fonts / Font de la Sala

T'agrada?

Geolocalització

Galeria

Font de la Sala

Font urbana situada al tram final del carrer i ubicada per sota del nivell de circulació del mateix, a l’extrem nord-est d’una àrea de jocs infantils. El recinte de la font presenta una planta quadrada enllosada, delimitada amb un banc corregut de pedra disposat en dos dels seus quatre costats. La font pròpiament dita està formada per un mur de mitja alçada bastit amb grans blocs rectangulars de pedra, on s’encasten dues aixetes: l’antiga a la part inferior (en desús) i l’actual (aixeta de botó) a mitja alçada. L’aigua cau a l’interior d’un registre rectangular protegit amb una reixa de barrots de ferro. La reixa està decorada amb una petita ferradura de cavall, també de ferro. Gravades al mur de pedra hi ha dues inscripcions: a la part superior de l’aixeta de botó hi ha gravat l’any “1880”, mentre que sota de la mateixa hi ha l’any “173(-)“. Unes escales bastides amb lloses de pedra donen accés a la font des de la banda de tramuntana.

Antigament, aquesta font era propietat de la masia de la Sala i, abans de la construcció de la pista municipal, estava envoltada d’horts. En l’actualitat, la font raja poques vegades.

 

Si tens una foto d'aquests llocs que t'encanta compartir, o bé una foto antiga que vulguis que coneguem, o fins i tot una història que expliqui alguna anècdota interessant, no dubtis a enviar-nos-ho a info@folgueroles.com. Estarem encantats de compartir-ho amb la resta de la comunitat i fer que la nostra web sigui una plataforma participativa. Esperem rebre les teves aportacions!