Escultura “Teixint la vida”

Inici / El Poble / Escultura “Teixint la vida”

T'agrada?

Geolocalització

Galeria

Escultura “Teixint la vida”

El dia 8 de març de 2022, es va inaugurà l’escultura “teixint la vida” que vol homenatjar les dones, i sobretot les dones treballadores del tèxtil també conegudes com les fabricantes.

L’escultura s’ha ubicat la nova escultura: davant de la fàbrica de Folgueroles on tantes dones del poble i de fora van venir-hi a treballar a partir de la dècada dels cinquanta del segle passat.

L’autora de l’obra, Imma Solà, va explicar que la idea de l’escultura de la teixidora “va néixer del record d’infantesa de les tardes que es passava cosint amb la mare i les germanes”. Ha volgut plasmar una dona empoderada qui ha “teixit” bona part de la seva vida, però encara té opció d’escollir el seu futur.

L’escultura, una peça de terracota blanca de gairebé 300 quilograms de pes, ha estat cedida gratuïtament per Solà a l’Ajuntament de Folgueroles.

Si tens una foto d'aquests llocs que t'encanta compartir, o bé una foto antiga que vulguis que coneguem, o fins i tot una història que expliqui alguna anècdota interessant, no dubtis a enviar-nos-ho a info@folgueroles.com. Estarem encantats de compartir-ho amb la resta de la comunitat i fer que la nostra web sigui una plataforma participativa. Esperem rebre les teves aportacions!