Can Barretina

Inici / Les Masies / Can Barretina

T'agrada?

Geolocalització

Galeria

Can Barretina

Masia aïllada i completament reformada de planta més o menys rectangular, formada per tres cossos adossats i amb un paviment enllosat davant de l’accés principal. El volum principal presenta una coberta de teula àrab de dues vessants, amb el carener perpendicular a la façana principal i un ràfec sostingut amb mènsules de fusta. Està distribuït en planta baixa, pis i golfes, amb la façana principal orientada a migdia. Compta amb obertures rectangulars bastides amb pedra i amb les llindes de fusta. Adossat a la façana de ponent hi ha un altre volum de les mateixes característiques, tot i que disposat en perpendicular i organitzat en dos nivells. En destaca una terrassa al pis, orientada a la façana principal i coberta amb un sostre embigat sota coberta. Adossat a la façana de tramuntana hi ha un gran porxo de planta rectangular, cobert amb una teulada d’un sol vessant sostinguda amb pilars de fusta. Sota el porxo es conserva un pou de planta quadrada bastit amb pedra lligada amb morter i cobert amb una petita teulada d’un sol vessant. Tota la construcció està bastida amb pedra desbastada de diverses mides, disposada regularment

La construcció està situada a l’anomenat veral de dalt del terme. Es tracta d’una antiga masoveria que fou habitada fins a mitjans del segle XX. Apareix mencionada al Nomenclàtor de la província de Barcelona de l’any 1860, tot i que la construcció fou bastida, probablement, al segle XVIII. En l’actualitat ha estat completament reformada i s’utilitza com a segona residència.

 

Si tens una foto d'aquests llocs que t'encanta compartir, o bé una foto antiga que vulguis que coneguem, o fins i tot una història que expliqui alguna anècdota interessant, no dubtis a enviar-nos-ho a info@folgueroles.com. Estarem encantats de compartir-ho amb la resta de la comunitat i fer que la nostra web sigui una plataforma participativa. Esperem rebre les teves aportacions!