Monòlit de la Ruta de la Llengua Catalana

Inici / Llocs d’interès / Monòlit de la Ruta de la Llengua Catalana

T'agrada?

Geolocalització

Galeria

Monòlit de la Ruta de la Llengua Catalana

Escultura formada per un basament cilíndric de 140 centímetres de diàmetre, bastit amb formigó i recobert amb planxa de ferro. Està gravat amb la següent inscripció: “Ruta de la llengua catalana: Organyà / Folgueroles / Montserrat / Encamp”. Damunt d’aquest basament s’assenta la representació d’un llibre mig obert de 105 centímetres de longitud, bastit amb ferro. Està format per quatre pàgines, que simbolitzen les quatre barres de la senyera. Entre aquestes pàgines sobresurt un punt de llibre d’acer gravat amb la següent inscripció: “Folgueroles / Cristal·lització de la Renaixença / Verdaguer, fundador de la literatura catalana moderna”.

El monòlit és obra de l’artista manresà Ramon Maria Jounou i Llanas. Fou inaugurat el 18 de gener de l’any 2022 i forma part de la Ruta de les Homilíes d’Organyà, un trajecte pels Països Catalans format per nou punts d’interès per a la història de la llengua catalana. Folgueroles forma part d’aquesta ruta pel fet de ser el poble de naixement i bressol d’infantesa i joventut de Jacint Verdaguer, poeta clau de la Renaixença catalana, considerat el creador del català literari modern.

Si tens una foto d'aquests llocs que t'encanta compartir, o bé una foto antiga que vulguis que coneguem, o fins i tot una història que expliqui alguna anècdota interessant, no dubtis a enviar-nos-ho a info@folgueroles.com. Estarem encantats de compartir-ho amb la resta de la comunitat i fer que la nostra web sigui una plataforma participativa. Esperem rebre les teves aportacions!