Font Plaça 1 d'octubre

Inici / Les Fonts / Font Plaça 1 d’octubre

T'agrada?

Geolocalització

Galeria

Font Plaça 1 d’octubre

Font urbana situada a la banda de llevant de la plaça (antiga plaça de cal Rei), tocant al carrer Major i prop de la plaça de Mossèn Cinto Verdaguer.

Està formada per una gran jardinera de planta octogonal, bastida amb lloses rectangulars de pedra unides amb anclatges metàl·lics.

El broc d’on raja l’aigua està situat a la banda de ponent de la jardinera i consta d’una aixeta de botó encastada en una placa semicircular metàl·lica. L’aigua cau a l’interior d’una pica semicircular situada al nivell del sòl i formada per dues lloses de pedra. Aquesta pica està delimitada per un banc de fusta corregut i disposat el voltant de la jardinera. Tot el conjunt es troba assentat damunt d’una plataforma octogonal bastida amb lloses de pedra.

 

Si tens una foto d'aquests llocs que t'encanta compartir, o bé una foto antiga que vulguis que coneguem, o fins i tot una història que expliqui alguna anècdota interessant, no dubtis a enviar-nos-ho a info@folgueroles.com. Estarem encantats de compartir-ho amb la resta de la comunitat i fer que la nostra web sigui una plataforma participativa. Esperem rebre les teves aportacions!