Font del Cargol

Inici / Les Fonts / Font del Cargol

T'agrada?

Geolocalització

Galeria

Font del Cargol

Font aïllada situada a la riba de tramuntana del torrent de les Valls, entre els termes municipals de Folgueroles i Tavèrnoles. S’hi accedeix mitjançant un estret corriol d’uns 60 metres de longitud que s’inicia al costat de la carretera, i que està senyalitzat. La font queda amagada per una gran llosa de pedra que li dona aixopluc, formant una petita bauma. Presenta un gran broc metàl·lic per on raja l’aigua, encastat a la roca natural de la zona i que ha estat arranjat recentment. L’aigua cau a l’interior d’un petit clot format amb pedra i desaigua cap al torrent. Normalment, aquesta font sempre raja.

Altres noms relacionats amb l’element: font de la Bauma. L’element està inclòs dins dels límits de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

 

Si tens una foto d'aquests llocs que t'encanta compartir, o bé una foto antiga que vulguis que coneguem, o fins i tot una història que expliqui alguna anècdota interessant, no dubtis a enviar-nos-ho a info@folgueroles.com. Estarem encantats de compartir-ho amb la resta de la comunitat i fer que la nostra web sigui una plataforma participativa. Esperem rebre les teves aportacions!