Font dels Pecats

Inici / Les Fonts / Font dels Pecats

T'agrada?

Geolocalització

Galeria

Font dels Pecats

Font aïllada situada sota el pla de les Cabres, a la riba de migdia del torrent, en una zona boscosa. Es tracta d’una deu natural que emana del marge rocós de la zona i presenta un petit mur bastit amb pedra que la delimita. Està força coberta per l’abundant vegetació que cobreix la zona, impedint veure el possible broc per on raja l’aigua. Està integrada dins de l’itinerari del torrent del Lledoner i compta amb una moderna passera per creuar el torrent i unes escales bastides amb pedra que donen accés a la font. S’observen les restes d’una taula de fusta malmesa i diversos seients fets amb troncs tallats. També hi ha una petita basseta rectangular excavada al sòl del paratge, davant de la font.

La font és coneguda amb aquest nom per ser un paratge molt amagat on anaven les parelles del poble a festejar. El mes d’abril de l’any 2009, la font fou objecte d’unes intervencions de restauració dins del “Programa de millora de fonts i basses”, promogut pel Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Aquestes intervencions consistiren tant a la millora de la surgència i dels sistemes de recollida i desguàs de l’aigua, com a la millora dels seus entorns.

 

Si tens una foto d'aquests llocs que t'encanta compartir, o bé una foto antiga que vulguis que coneguem, o fins i tot una història que expliqui alguna anècdota interessant, no dubtis a enviar-nos-ho a info@folgueroles.com. Estarem encantats de compartir-ho amb la resta de la comunitat i fer que la nostra web sigui una plataforma participativa. Esperem rebre les teves aportacions!