Creu de Didorta

Inici / El Poble / Creu de Didorta

T'agrada?

Geolocalització

Galeria

Creu de Didorta

Creu de pedra aïllada i situada al marge de llevant del camí que porta al torrent de Folgueroles, passant per davant de la depuradora del municipi. Està formada per un basament de pedra de planta rectangular, amb la part superior malmesa i coronada amb una creu llatina de ferro. La cara frontal, orientada a ponent, està gravada amb la següent inscripció: “AQUÍ MORÍ JOSEPH RIBA A 20 DE MAIG DE 1760”.

La creu va desaparèixer durant la guerra Civil espanyola (1936-1939). L’estructura de ferro actual fou reposada posteriorment. Segons la bibliografia consultada, en Josep Riba havia anat a mercat a Vic. Tornant cap a casa es va anar trobant malament, fins que va acabar morint en aquest indret. Pel que sembla, l’home havia dinat arròs en algun establiment de la ciutat. Aquest arròs no estava prou cuit i, quan va començar a fermentar i a augmentar de volum, li provocà la mort donada la gran quantitat que n’havia ingerit. Els seus familiars van erigir aquesta creu en commemoració a la seva persona.

Si tens una foto d'aquests llocs que t'encanta compartir, o bé una foto antiga que vulguis que coneguem, o fins i tot una història que expliqui alguna anècdota interessant, no dubtis a enviar-nos-ho a info@folgueroles.com. Estarem encantats de compartir-ho amb la resta de la comunitat i fer que la nostra web sigui una plataforma participativa. Esperem rebre les teves aportacions!