Font de l´Amat

Inici / Les Fonts / Font de l´Amat

T'agrada?

Geolocalització

Galeria

Font de l´Amat

La font de l’Amat s’ha recuperat, però es troba molt eclotada i amagada, sota l’antic camí de Roda que segueix el torrent de Folgueroles, abans de passa per vora el Gelabert, just a tocar el torrent, a la punta més baixa dels camps de Didorta. Des del camí es baixa per un marge, on s’intueix un corriol.

Coneguda des de fa molts anys. Actualment raja poc i s’asseca sovint. Era molt concorreguda els diumenges a la tarda per les famílies de Folgueroles. Era un lloc fresc i ombrívol. Amb plans a vora el torrent que permetien jugar a la mainada. Molt a prop, un xic torrent amunt, hi ha un gorg, el rastell del Gelabert, que quan l’aigua era neta permetia fer-hi una bona banyada a l’estiu. Deien que l’aigua de la font de l’Amat era adequada per el mal de ronyons. L’aixeta és bonica.

 

Si tens una foto d'aquests llocs que t'encanta compartir, o bé una foto antiga que vulguis que coneguem, o fins i tot una història que expliqui alguna anècdota interessant, no dubtis a enviar-nos-ho a info@folgueroles.com. Estarem encantats de compartir-ho amb la resta de la comunitat i fer que la nostra web sigui una plataforma participativa. Esperem rebre les teves aportacions!