Pedrera de les Codinoies

Inici / Les Pedreres / Pedrera de les Codinoies

T'agrada?

Geolocalització

Galeria

Pedrera de les Codinoies

Explotació geològica de gran extensió situada a pocs metres de distància del mas de les Codinoies, a tocar del terme municipal de Sant Julià de Vilatorta. Presenta una planta lleugerament rectangular i s’hi extreien blocs de “gres molsa” mitjançant la tècnica del serratge.

Geològicament parlant, el terme de Folgueroles presenta una unitat molt homogènia i compacta de gres de gra fi i mitjà format durant el període de l’Eocè. Aquest material presenta unes tonalitats de color groguenc, verdós i blavós, i es caracteritza per la seva ductilitat i facilitat amb la que es pot treballar.

Aquests trets fan que sigui un material molt apreciat per a la construcció i el modelatge d’obres artístiques. El “gres molsa” d’aquesta pedrera està identificada com una arenita de gra mitjà de composició essencialment silícica, amb una coloració verdosa.

 

Si tens una foto d'aquests llocs que t'encanta compartir, o bé una foto antiga que vulguis que coneguem, o fins i tot una història que expliqui alguna anècdota interessant, no dubtis a enviar-nos-ho a info@folgueroles.com. Estarem encantats de compartir-ho amb la resta de la comunitat i fer que la nostra web sigui una plataforma participativa. Esperem rebre les teves aportacions!